gespeeld


ronde: 7
Kies de ronde  aantal spelers: 12
Partijen
wit zwart Uitslag
Bertho HomanHenk Langbroek 6 - 1
Piet TijssenBerand Jan Bakker 6 - 1
Deet HoogveldEric Moerland 1 - 6
Willem de SitterFred Huijsman 3 - 3
René SeisveldAlbert Koops 1 - 6
Rienck SlumpBé Damman 1 - 6
Dick Doorduin BY 4
Spannende partijen tot laat op de avond.
  • Deet en Eric begonnen met bekende openingszetten. Eric op de aanval maaar Deet wist snel de dames te ruilen en had een aanval op f7 met paard en loper. Deze pion ging eraf maar dit ging een paar zetten later ten koste van een stuk dat niet meer weg kon, dus einde partij.
  • Berende Jan doet het erg goed en speelde nu op bord twee met zwart tegen Piet een topper uit de paarse groep. Piet speelde zijn duidelijk spel, won het centrum en stond beter. Berend Jan kon hier geen vat meer op krijgen en veel later zette Piet hen mat.
  • Willem tegen Fred was een rustige parij, in ieder geval op het oog. Het kabbelde een beetje door en ook doordat er geen echte fouten werden gemaakt werd het hierdoor remise.
  • René tegen Albert was spannend. Moeilijke stelling met iets betere uitgangspunten door Albert zo leek het. Later won Albert materiaal dat René misschien nog had kunnen voorkomen. Nu was het gevecht over.
  • Rienck was natuurlijk 'the underdog' tegen Bé maar wist het nog heel lang spannend te houden. Na 6 zetten was er een hele vreemde stand ontstaan waarbij beide spelers een Paard aan de rand hadden. Bé bleef de hele avond duwen en trekken en uiteindelijk leidde dit tot winst.
  • Nog later op de avond waren Bertho en Henk aan het schaken. Na en wat tamme opening wist Henk een stelling te forceren waarbij wit een loper had die bijna geen (zwarte) velden had terwijl zwart een paard op een witte post had geplaatst. Henk dacht dat dit een gewonnen stand was maar Bertho stelde remise voor (en de computer gaf hebm gelijk de stand was gelijk). Henk bleef proberen en dit leverde een boeiend geheel op, Bertho drong met zware stukken binnen, aks zwart die kon afruilen was de winst binnen bereik. Een fout in tijdnood maakte een eind aan de partij die later nog in mat eindigde.