gespeeld


ronde: 12
Kies de ronde  aantal spelers: 12
Partijen
wit zwart Uitslag
Bertho HomanPiet Tijssen 6 - 1
Henk LangbroekEric Moerland 1 - 6
René SeisveldFred Huijsman 3 - 3
Albert KoopsDick Doorduin 6 - 1
Willem de SitterBé Damman 1 - 6
Nico BierstekerBerend Jan Bakker 1 - 6
Deet Hoogveld BY 4
Een mooie schaakavond met vele spannende partijen!
  • Nico tegen Berend Jan liet een wat verwarrende stelling zien. Er gebeurde van alles op diverse fronten waarbij het lastig was te zien wie beter stond. De partij werd verstoord door een fout van Nico waarna Berend Jan het goed uitspeelde.
  • Willen tegen Bé was heel spannend. Willem koos brutaalweg voor de lange rokade en stond naar mijn idee zeker niet slechter. Bé voerde de druk op de damevleugel op en offerde zelfs een stuk waardoor er ver opgerukte pionnen op de witte koning afkwamen. Zat er nog een finesse voor de verdediging in wie weer maar nu won Bé met zijn verre vrijpion. Mooie parij.
  • René en Fred speelden een echte pionnn partij. In het centrum stonden maar liefste 7 pionnen in een kader bijeen. Bieden probeerden van alles om elkaar af te troeven maar uit eindelijk werd het toch remise.
  • Bertho en Piet was de top parij. Bertho kwam beter uit de opening maar Piet verdedigde zich listig. Als kijker zou je denken: Pxf6, Lxf6 en dan gaat het na Df7 mat, maar de loper is weg en zwart kan vluchten. Toen kwam Bertho et een prachtige zet (Pg4) die leide tot voordeel maar mat ging het niet. Zwart kwam er aardig uit maar het eindspel met een pion minder wat toch niet goed meer te verdedigen. Top parij!
  • Henk begon rustig tegen Eric. Een paar goede zetten snoerden Eric aardig in. Eric had wel kansen op f2 aar dit stond goed verdedigd. Henk wilde afruilen om dan goed te staan maar maar deed een onhandige zet waarbij er een stuk afging. De toren kon niet gevangen worden vanwege de aanval die Erik ervoor kreeg en perfect afserveerde.
  • Albert en Dick waren als laatste bezig met een spannende maar niet geheel foutloze partij (dat waren er meer deze ronde). Abert maakte een vergissing, later Dick die hoewel hij een pion achter stond toch beter leek te staan. Het slot heb ik gemist maar Albert won (eerst dacht ik nog dat het remise was geworden).