gespeeld


ronde: 4
Kies de ronde  aantal spelers: 10
Partijen
wit zwart Uitslag
Willem de SitterHenk Langbroek 1 - 6
Jetze van der VeenEric Moerland 3 - 3
Rienck SlumpDeet Hoogveld 1 - 6
Fred HuijsmanBerand Jan Bakker 1 - 6
Piet TijssenBertho Homan 3 - 3
Bé Damman BY 4
Een mooie volle bak.
  • Rienck tegen Deet was als eerste afgelopen. Rienck werd een beetje verrast door de opening van Deet en kwam wat onhandig te staan. Na de kracht zet Dd3 stond zwart zeer goed omdat de dame niet weggejaagd kon worden en wit ook niet kon rokeren. Na een foutje zette Deet mat.
  • Fred tegen Berand Jan was een mooie partij. Wat BJ op het bord bracht, een pionnen storm, lijkt helemaal niet te kunnen. Misschien was Fred iets te timide met zetten als c3 en b3 terwijl de stelling juist open gegooid moest worden. Net op het moment dat dit leek te gebeuren, en wit beter zou staan, maakte een moment van schaakblindheid een einde aan de partij. BJ zette mat, vanwege een verstopte loper ergens achter af. Op deze manier had hij twee weken geleden ook al gewonnen ....
  • Jetze tegen Eric begon vrij rustig met een klein voordeeltje voor Jetze zo leek mij. Even later stond op eens de zwarte dame bijzonder irritant in de witte stelling (een specialiteit van Eric zo lijkt het wel). Jetze moest de dames ruilen en zijn voordeeltje wat weg, misschien was het wel pot-remise. Het spel ging door met een eindspel. Gingen er bij zwart pionnen af, nee net niet, waarna tot remise werd besloten omdat er voor beiden geen doorkomen aan was. Spannend tot het laatst, wordt Eric de nieuwe remise koning? :-).
  • Piet en Bertho speelden een moeilijke partij met heel veel stukken op de d- en e-lijn. Bertho speelde heel snel omdat, zo verklaarde hij, dit allemaal theorie was. Piet nam veel tijd. Het werd heel spannend, Piet moest een afruil forceren waarbij eerst een dame geofferd werd. Later stond het einspel 2 lopers tegen toren met beide een handvol pionnen op het bord. Naar mijn idee stond Bertho voor die tijd beter maar nu zou ik voor de witte stelling gaan. Na was spelen kwam echter niemand verder en werd tot remise besloten, prachtpartij!
  • Willem tegen Henk was de laatse partij die nog bezig was. Na wat theorie zetten van beide kanten ging Henk in de aanval. Willem gaf geen krimp en verdedigde alle velden. Henk kwam er niet door maar switchte naar de andere vleugen. Toen bleek dat de verdedigde stukken erg weinig ruimte hadden en werd het lastig. Op de dertigste zet was er, vreemd genoeg nog niks geslagen. De eerste slagzet kwam van Willem die probeerde wat meer lucht te krijgen. dit werkte niet zoals gedacht en Henk haalde opgelucht het punt binnen. Een moeizame overwinning door het goede verdedigen van Willem.