gespeeld


ronde: 15
Kies de ronde  aantal spelers: 12
Partijen
wit zwart Uitslag
Bertho HomanAlbert Koops
Fred HuijsmanPiet Tijssen 3 - 3
Dick DoorduinEric Moerland 6 - 1
Deet HoogveldBé Damman 3 - 3
Willem de SitterNico Biersteker 3 - 3
Rienck SlumpBerend Jan Bakker 6 - 1
Albert Koops BY 4
Bertho Homan BY 4
Een leuke ronde met veel paars tegen groen maar ook met veel remises.
  • Albert en Bertho speelden hun wedstrijd vooruit maar werden helaas beiden verslagen. Albert werd het slachtoffer van een kleine combinatie de de tegenstander een pion opleverde en een betere stelling. Bertho kreeg een enorme aanval. Het mat wist hij te voorkomen maar de aanval koste wel materiaal. Dat wordt lastig komende week.
  • Fred tegen Piet werd remise na een mooi gevecht. Het evenwicht werd niet echt verstoord en na de twintigste zet wist Fred een herhaling van zetten af te dwingen. Zoals hijzelf aangaf, een goede optie tegen een paarse speler.
  • Willen en Nico hadden toen al remise gemaakt. Ik heb hier niet zoveel van gezien.
  • Dick tegen Eric werd gewonnen door Dick. Erik was duidelijk niet op dreef en gaf materiaal weg (of liet Dick dit winnen). Het slot een eindspel van paar pionnen aan beide kanten, met data (Dick) tegen paard (Eric) was nog best lastig. Dick speelde echter zeer nauwkeurig naar de optimale winst. Waar ik zelf de dame tegen het paard had geruild gevolgd door snelle promotie speelde Dick voor de maximale winst. Dit duurde wat langer met een prima winst tot resultaat (en mooi de paarde-vorkjes omzeilt natuurlijk.
  • Rienck en Berend Jan speelden tot laat in de avond een titanen gevecht. Rienck won materiaal maar moest later toch wat teruggeven. Nog veel later wist hij het toch te winnen nadat Berend Jan alls had gedaan om dit te verhinderen.
  • Deet tegen Bé was een geweldige (en voor de kijkers ook leerzame) partij. Na een wat rommelige opening werd het heel erg spannend. Deet 2 torens en Bé een toren met loper en paar pionnen. Dan leek Deet het te winnen en dan weer Bé. Het werd heel spannend met de bezetting van het veld b4. Deet verzuimde dit in te nemen waarna de pionnen naar voren kwamen. Bé speelde een geweldige zet, offeren van een pion maar koos net de verkeerde vervolg zet (er was wel een winnende optie bleek achteraf). Nu kon Deet het genoemde veld pakken en was het helemaal remise.